Katten in de trimsalon

Ook katten komen regelmatig in de trimsalon, meestal voor een kambeurt of het knippen van de nagels, maar ook regelmatig omdat ze in de klit zitten. Om welke reden dan ook is het in dit geval voor de eigenaar niet mogelijk geweest om de kat goed en regelmatig te kammen.

Een enkele keer is het een kortharige kat (die ivm de ouderdom zichzelf niet meer goed kunnen verzorgen) die in de trimsalon komt, maar meestal zijn het perzen, maine coons of noorse boskatten die in de salon komen.

Hoe jonger uw kat vertrouwd raakt met het borstelen en kammen, hoe gemakkelijker hij dit de rest van zijn leven toe laat. Het is dan ook belangrijk de kat van jongs af aan te laten wennen aan het kammen en borstelen. Begin met elke dag even je kat te kammen, zo went hij eraan. De vacht kan het beste met een universeel borstel en een kam behandeld worden. Een kat heeft er een hekel aan om aan de achterhand gekamd te worden, laat u daardoor niet van het kammen af brengen.
Wen uzelf een volgorde aan van borstelen zodat u niets overslaat en let extra op oksels, de broek, onder de buik en achter de oren. Deze plaatsen worden vaak vergeten en raken snel in de klit.

Mocht het niet lukken met borstelen en raakt de vacht in de klit, vraag dan op tijd hulp aan de trimsalon. Het is makkelijker om een klein viltje te verwijderen dan dat het er meer zijn of de kat zelfs vervilt is. Ook voor de poes is het prettiger dat er op tijd en maar een klein viltje verwijderd hoeft te worden, daarnaast is het voor u goedkoper omdat de trimster sneller klaar is met verwijderen.

Katten gaan bij ons in de trimsalon niet onder narcose. Net als een hond, laat een kat zich in een andere omgeving veel beter behandelen en geldt dat ´vreemde ogen dwingen´ of liever gezegd indruk maken.

Ga een poes nooit wassen als deze klitten heeft. Klitten trekken door het wassen meer in elkaar en kunnen er vilten ontstaan. In het ergste geval moeten we de kat dan scheren, iets wat er door de zachte vacht nooit echt mooi uit ziet. Wacht daarom niet te lang met naar de trimsalon te gaan want dan kan het moeten scheren voorkomen worden.

Een kat begint in November/ December met verharen wat voor extra snel klitten kan zorgen. Als het borstelen en kammen voor problemen zorgt ga dan op tijd voor advies of behandeling naar de trimsalon.

Steeds meer mensen komen met hun kat naar de trimsalon om hem klitvrij te houden. Dit varieert van 1x per maand tot 1 x per kwartaal, dit is o.a. afhankelijk van hoe de kat zich thuis laat kammen.
Het is ook mogelijk om een kat te laten wassen in de trimsalon, de meeste katten laten dit uitstekend toe en in sommige gevallen vind een kat het juist heel fijn.

Advertentie